lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Slutspurten på en annorlunda termin

Publicerad 2021-06-02 09:06:20 i Aktuellt, Lästips,

                      
Vi är inne på det andra året av covidanpassad undervisning och en tredje covidpåverkad termin går nu raskt mot sitt slut.

Inte mycket har varit sig likt här i skolan. Inte i klassrummen och inte heller i skolbiblioteket. Bibliotekslokalerna har periodvis ekat ödsliga och tomma. Kontakten med elever har mestadels fått ske via mejl, telefon och digitala möten. En stark kontrast till den normala verksamheten.

Aldrig har det väl varit så städat och gallrat i hyllorna som nu och sällan har väl ett hav av fräscha, nyinköpta böcker på vårt utställningsbord fått vara så förhållandevis orört. Men snart, så. Efter sommarledigheten så tar vi nya tag igen och hoppas på det bästa. En återgång till något slags normalitet och till ett bibliotek vars lokaler alla elever åter kan besöka och vistas i. Arbeta vid bord och i studieceller, söka kunskap bland böcker och i databaser och kunna adressera sina frågor, tips och funderingar direkt till mig – som ju arbetar här endast och enbart av denna anledning.

                     
Nu väntar lediga veckor för både elever och personal. Lata dagar med tid för nöjesläsning. Passa på att ladda upp – både för soliga dagar och för regniga. Här finns massor av nytt och det mesta i behändigt och semestervänligt pocketformat. Vi har nya romaner och nya faktaböcker. Om allt mellan himmel och jord. Hälsa, historia, spännande livsöden, häxkonster, fantasy, spänning, feelgood... Läsning på svenska och läsning på engelska. Något för var och en, med andra ord.

Välkomna att låna – och den uppmaningen är förstås riktad till både elever och personal!

Glad sommar och trevlig läsning!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela