lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Förändring på gång!

Publicerad 2019-01-30 13:49:00 i Aktuellt, Biblioteksflytt, Bibliotekskultur,

Vid terminsstart gick vi bibliotekarier ut med en vädjan till alla som brukar vistas i vårt bibliotek. Det handlar om att följa några enkla och självklara regler, som ett led i att fortsatt slå vakt om biblioteket som en trygg och trevlig oas.
 
Sportlovet närmar sig med stormsteg. Det innebär att en ganska stor del av terminen redan har passerat och detta år innebär det dessutom kännbara förändringar för oss i biblioteket.
 
Vecka nio flyttas - på grund av det pågående ventilationsprojektet i vår skola - det som går att flytta av vår verksamhet, från våra gamla hemvanda lokaler och till en tillfällig "filialverksamhet" i sal 306. 
I vår nya lokal kommer vi, precis som nu, att hålla öppet under hela skoldagen. Vi bibliotekarier kommer att ha våra arbetsplatser här och vi kommer också att kunna erbjuda ett mindre antal studieplatser för elever. Men, det är klart, som i våra egna lokaler blir det förstås inte...
 
Att ta med någon litteratur vid flytten finns det dessvärre ingen möjlighet till. Vi fortsätter dock att fortlöpande köpa in nytt och den nya litteraturen kommer att kunna lånas på vanligt sätt. När det gäller boklån i övrigt hänvisar vi, i första hand, till stadsbiblioteket under denna period.
           
Vi kommer också fortsatt att, precis som nu, kunna svara på frågor, vara behjälpliga vid informationssökning, delta i projekt och så vidare.
 
Du som vet att du kommer att behöva någon specifik litteratur under den tid som ventilationsarbetet pågår, är välkommen att låna den hos oss samt behålla den terminen ut.
 
Vi kommer att finnas i sal 306 från och med v 10 och under resten av vårterminen.
 
Väl mött - både i våra gamla och våra nya lokaler!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela