lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

"Det är inne att läsa böcker nu!"

Publicerad 2022-12-15 11:27:00 i Afternoon Read, Aktuellt, BookTok, God Jul!,

 
Ännu ett lov står för dörren. Aldrig har väl en termin gått snabbare. Höstlovet kom direkt efter skolstart, kändes det som, och nu räknar vi ner de allra sista dagarna till en lång och efterlängtad julledighet.

Höstterminen har för skolbibliotekets del bjudit på omväxlande intensiva och lugnare perioder. Mitt bland skolans stoj och stök har vårt bibliotek försökt erbjuda en lugn studieplats i en trygg miljö. Något som förhoppningsvis kan göra skillnad för dem som mest behöver det.

Under terminens gång har våra elever kommit hit på besök med sina klasser. De flesta flera gånger. En del har, tillsammans med sina lärare, druckit Afternoon Tea i bibliotekets studierum. Många har suttit här och jobbat - vid bord, i studieceller och i grupprum. Det har köpts in, och lånats ut, böcker som aldrig förr.

Det har, som tidigare nämnts här på bloggen, under hösten kommit glada nyheter i form av siffror som visar på ett ökat läsande av tryckta pappersböcker bland unga. Något som bekräftas av det stora intresset för skolbibliotekets egen BookTok-avdelning. De unga litteraturinfluerarna på BookTok, som är en del av TikTok, når utan tvekan ut till många av sina jämnåriga. Tack vare dem har läsning blivit trendigt - eller som några av våra biblioteksbesökare uttryckte det:

”Det är inne att läsa böcker nu! Läsa och dricka te!”

Aldrig har väl en tedrickande bibliotekarie känt sig mer rätt i tiden...

Glöm inte bort att läsa, och dricka te, under den ledighet som nu ligger framför oss. Ännu finns fynd att göra bland nyheterna på våra boksnurror. Titta in och låna - och kom ihåg att en god bok är en god vän, även i juletid.

God Jul och God Julläsning!

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela