lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Läskig läsning!

Publicerad 2018-10-15 08:51:00 i Aktuellt, Lästips, Utställningar,

Nu när kvällarna blir allt längre och mörkare, så stannar vi gärna inne och kryper upp i soffan med en spännande bok. Det är dags att, precis som i gångna tider, kura skymning och läsa eller lyssna, medan mörkret så sakteliga sänker sig där utanför.

Hösten är deckarnas och skräckens egen tid. Regn som smattrar, skuggor som tätnar och vind som lockar fram främmande, skrämmande ljud. Allt ger liksom en extra dimension av spänning till en redan kuslig läsning, även om vi sitter tryggt uppkrupna i soffhörnet därhemma.

I biblioteket har vi i dessa tider av kommande ledigheter och läskigheter passat på att komplettera vårt bestånd av både skräck och spänning och exponerat hela alltet i form av en utställning. Allt från klassisk skräck som Dracula, Frankenstein och Dr Jekyll och Mr Hyde via nya spänningsromaner av Stephen King, Dan Brown och Elizabeth George och till vår egen outsinliga skatt av svenska deckarförfattare. Här finns nyutkommen spänning av Jonas Moström, Viveca Sten, Ninni Schulman, John Ajvide Lindqvist, Karin Alfredsson, Mari Jungstedt, Anders de la Motte...  Ja, vi vågar nästan garantera att det finns något för varje smak.

Välkomna att låna – om ni törs...

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela