lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Ett virtuellt påskekrim!

Publicerad 2020-03-26 14:35:00 i Deckare, Lästips, Påskekrim,

En av årets festligaste och roligaste begivenheter när man arbetar på Lugnetgymnasiets bibliotek är att förbereda och genomföra vårt årliga påskekrim. Påskekrim - detta fenomenala norska påfund med påskledighet och deckarläsning i oslagbar förening, som vi i biblioteket varit så snara att ta till våra hjärtan. För sjätte året i rad firar vi nu den här traditionsrika deckarhögtiden. Men denna gång i ett tomt bibliotek.
 
Det här blir sannerligen ett annorlunda påskekrim.
Precis som i vår nedstängda skola i övrigt, så pågår även hos oss i biblioteket fortfarande en daglig verksamhet, om än till stor del i annan form. Digital. På distans. Så varför inte också ett virtuellt påskekrim?
 
Vi gör i alla fall ett försök!
 
Något påskgodis kan vi tyvärr inte bjuda på och inte heller något inbjudande deckarbord, men däremot möjligheten att som vanligt testa deckarkunskaperna i vårt årliga deckarquiz. Dock, detta år, utan några prisböcker.
Den som vill kan också här på bloggen läsa mer om den spännande historien bakom påskekrim och sist men inte minst så kan man ta del av våra egna och högst personliga deckartips här nedan. Samtliga recenserade böcker finns förstås att låna i vårt bibliotek.
 
Glad Påsk från oss i biblioteket!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela