lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Packa ner en pocket i sommar!

Publicerad 2018-06-07 12:54:00 i Lästips, Utställningar,

Den amerikanska ungdomsförfattaren Jaqueline Woodson, som tilldelades årets ALMA-pris till Astrid Lindgrens minne, fanns på plats i Stockholm under den s k ALMA-veckan nyligen. Flera av hennes böcker finns förstås att låna hos oss.

Fler lästips: Ni missar väl inte vår sommarutställning, som i år består av ett uppdukat bord med alldeles nyinköpta pocketböcker? Passa på att låna inför ledigheten och glöm inte att packa ner i resväskan, strandväskan eller handväskan!Biblioteksåret 2017 - 2018 lider mot sitt slut. Det startade kaotiskt, med en akut brist på bibliotekskort och många problem kring rutinerna för vårt nya bibliotekssystem. Det här kom att påverka vår verksamhet under en stor del av hösten och fick som konsekvens att våra nya elever i åk 1 vare sig kunde låna böcker på vanligt sätt, eller komma åt våra databaser och söktjänster.

Under vårterminen har det, dess bättre, rullat på mer eller mindre friktionsfritt med många elever i lokalerna och dagliga bibliotekariesysslor, som inköp och referensarbete, varvat med samarbeten, utställningar, tävlingar och, förstås, vårt eget populära "Afternoon Read".En behövlig makeover av bibliotekslokalerna är under planering och den planeringen kommer att fortskrida under det nya läsår som väntar. Ett mycket spännande och roligt projekt!

Inför hösten skissar vi också på ett nytt sätt att tackla den alltid lika aktuella frågan: Hur når vi enklast ut med den viktiga informationen om vår verksamhet till de nya eleverna i åk 1?Vi får säkert anledning att återkomma i den frågan.

TACK till er alla för ett gott samarbete under läsåret som gick och ha en GLAD SOMMAR!

 

 

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela