lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Hej vinter - och hej vinterläsning!

Publicerad 2019-11-14 09:09:00 i Aktuellt, Lästips, Utställningar,

 
Hög tid att börja skriva önskelistor nu och hårda julklappar står förstås som vanligt högst i kurs. I alla fall om de innehåller något läsbart. För varför skulle inte också jullovet kunna vara ett läslov? 
 
Själv har jag redan hunnit skriva min egen lista. En hel rad lockade titlar, som jag hoppas ska ligga i säcken på julaftonskvällen. Om tomten är snäll, vill säga.
 
Behöver du läsinspo och tips på bra böcker? Kom in till oss så ska vi försöka hjälpa till - och när du ändå är här, passa då samtidigt på att kolla in vår utställning på tema "Vinterläsning". 
 
Vi vill också ta tillfället i akt att puffa för en jättefin utställning av elever från Individuellt val "Skrivande", ht 2019. Där har man, tillsammans med läraren Nina, under hösten läst boken "Gräns" av John Ajvide Lindqvist och även sett filmatiseringen av hans berättelse. Intrycken har sedan redovisats i form av recensioner, analyser och reportage och allt finns nu att beskåda här hos oss.
 
Vill du låna Ajvide Lindqvists bok och själv läsa den, så går det förstås också bra.
 
Veckorna rullar på allt snabbare, tycks det som, men ännu återstår en dryg vintermörk månad innan nästa långledighet. Veckor och dagar fyllda av idogt arbete för både elever och personal. Vårt bibliotek är en populär och välbesökt studieplats - och även en av de allra lugnaste zonerna i vår skola. Arbetsro går hand i hand med inlärning och att slå vakt om lugnet och studieron är något som vi på biblioteket prioriterar högt och ständigt arbetar med.
 
Välkommen in till oss - vare sig du vill jobba, fråga om något eller låna en bok!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela