lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Ett nytt biblioteksläsår!

Publicerad 2018-08-13 09:34:00 i Aktuellt,

 

Augusti. Ny termin. Nytt läsår. Nystart. Även för oss i skolbiblioteket. Nu slår vi upp dörrarna till ett nytt verksamhetsår!

Vi hoppas att ni har haft en skön ledighet och kanske även orkat ta er igenom en och annan bok i värmen? Många av er hörsammade i alla fall vår uppmaning att låna med er en pocketbok inför sommarlovet. Roligt!

Inför terminsstarten vill vi påminna om att alla elever i åk 1 ska beredas möjlighet att så snart som möjligt besöka biblioteket för en liten rundvandring och viktig information om vår verksamhet. Besöket brukar ta omkring 15 minuter. Välkommen att kontakta oss för att boka in din klass!

Ett mejl innehållande en kortfattad sammanfattning av bibliotekets service samt en liten länksamling kommer att gå ut till alla elever – även åk 2 och 3. Påminn gärna era elever om att läsa igenom det.

Vi vill också hälsa lärare i alla ämnen och på alla program välkomna att boka in sig själva och en elevgrupp på upp till 15 personer på vårt populära Afternoon Read. Afternoon Read innebär att ni förlägger er lektion, redovisning, diskussion osv, till den lugna och avstressande miljön i vårt Tea Room, där ni serveras Afternoon Tea. Detta koncept kan bokas alla dagar i veckan och när som helst under skoldagen. Kontakta oss för bokning och närmare information.

Vårt bibliotek är en del av skolans pedagogiska verksamhet och vi deltar gärna i såväl läsprojekt som andra pedagogiska samarbeten av olika slag. Tveka inte att ta kontakt om du har frågor eller idéer kring detta.

Skolstartstider är ofta lika med beställningstider. Biblioteket hjälper självklart vid behov till med alla typer av beställningar av läromedel och kurslitteratur.

Slutligen. Vårt bibliotek är till för både elever och personal. Titta gärna in och låna en bok, kom med ett inköpsförslag eller sätt dig en stund och titta i en tidskrift.

Alla vi vuxna som någon gång vistas i skolbiblioteket är viktiga förebilder för våra elever. Tillsammans kan vi hjälpas åt att värna om skolbiblioteket som en plats för kreativitet, kunskapsinhämtning och kontemplation.

Varmt välkomna!

Bibliotekspersonalen

Ulf och Anna-Lena

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela