lugnetbiblioteket.blogg.se

Biblioteket vid Lugnetgymnasiet är en arbetsplats och en mötesplats för både elever och personal. Vi finns mitt i skolan i ljusa och rymliga lokaler.

Ett bibliotek öppnar upp

Publicerad 2020-08-11 10:52:00 i Aktuellt,

Efter några månader av lockdown, så slår Lugnetgymnasiets bibliotek nu åter upp portarna! Mot ett nytt läsår - men också mot en del förändringar i bibliotekets verksamhet. Kollegan Ulf har gått i pension och jag ska ensam driva vårt bibliotek vidare. Även om mycket kommer att vara sig likt, så blir det också en del nyheter att vänja sig vid. Konstigt vore det annars. Den hösttermin som vi nu har framför oss kommer att få fungera lite som en försöksperiod.
 
En viktig förändring för alla, elever som personal, är att bibliotekets öppettider har ändrats. I fortsättningen kommer dessa att vara:
Måndag-fredag 08.00-15.30.
Bibliotekets lokaler rymmer i dagsläget ca 50 sittplatser, vilket överensstämmer väl med Skolverkets rekommendationer för gymnasiebiblioteken. Ytterligare studieplatser finns i studiecellerna och i det bokningsbara studierummet, som även fortsättningsvis kommer att kunna användas.
 
En mycket positiv och efterlängtad nyhet är att en alldeles ny utlåningsapparat har installerats, vilket innebär att självbetjäningen vid boklån nu åter ska fungera problemfritt.
 
I ett mejl som gått ut till all personal kan man läsa om ytterligare förändringar i biblioteksverksamheten. 
Ta några minuter till att ögna igenom det, så är ni snälla!
 
Som vanligt, så är det vi - personal och elever - som tillsammans skapar en lugn och trygg biblioteksmiljö i vår skola. Låt oss alla göra det vi kan för att Lugnetgymnasiets bibliotek ska få fortsätta att vara en välbesökt och väl fungerande arbetsplats.
 
Vi ses i biblioteket!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela